TATTOO VERWIJDERING

Een tattoo of PMU permanent verwijderen

Heb je spijt van een tattoo die je in het verleden hebt laten zetten en wil je deze liever weg? Heb je permanente make-up laten zetten, maar ben je niet tevreden over het resultaat? Dan is de nieuwste generatie Lutronic Picoplus-laser de oplossing!

Jouw tattoo verwijderen met de picoplus laser

In een picoseconde geeft de picoplus laser een mechanische reactie en verpulvert dan de inktdeeltjes in de tatoeage tot extreem kleine deeltjes. Het lichaam kan deze minuscule inktdeeltjes gemakkelijk op een natuurlijke wijze afvoeren.

Hierdoor is de tatoeage na elke behandeling steeds minder zichtbaar. Een picolaser met 4 golflengtes maakt het mogelijk alle kleuren inkt op alle dieptes te verwijderen. Het geeft uitstekende resultaten, zonder littekens op lange termijn en werkt op alle huid- en kleurtypes. Af en toe, als er veel pigment onder de huid zit, kan er een klein blaartje of wondje ontstaan die we met een verband bedekken en die na een paar dagen genezen zal zijn.

De picolaser zorgt ervoor dat er geen schijnbeeld overblijft op het einde van de behandeling en is stukken minder pijnlijk dan andere lasers. Het is de meest ontwikkelde techniek tot op heden met zeer korte impulsen. Er zijn minder sessies nodig en deze zijn ook korter (5 tot 30 minuten) met als resultaat een kleinere investering voor de patiënt.

OORZAAK

Elke behandeling heeft
2 stappen

Stap 1 is de behandeling met de picolaser, Stap 2 is de “focused dots”-behandeling.

Waarom gebruiken wij een focused dots nabehandeling:

Wij willen namelijk (net zoals jij) een beter en sneller resultaat behalen en wij gaan daarom verder met onze unieke focused dots behandeling!

De focused dots-behandeling is een gefractioneerde picolaser die  kleine gaatjes tot 3.2 mm in de huid maakt. Op deze manier kan de warmte beter uit de huid en wordt zo blaarvorming voorkomen. Deze behandeling zorgt er ook voor dat er vernseld collageen en nieuwe gezonde huidcellen worden aangemaakt. Hierdoor worden de inktdeeltjes beter afgevoerd en zijn er dus minder behandelingen nodig. Het voorkomt littekens. De behandeling voorkomt littekens, maar het is ook mogelijk om oude tatoeagelittekens te verminderen of zelfs te verwijderen. Deze unieke nabehandeling zorgt ook voor een beter en sneller herstel.

Veelgestelde vragen over tattooverwijdering

Gemiddeld heb je 4 tot 7 sessies nodig. Je moet weten dat het mogelijk is om je tatoeage helemaal te verwijderen. Na 1 sessie zal je al versteld staan van de resultaten! Tussen twee sessies moet je gemiddeld 8 weken wachten.

Het aantal sessies zal afhangen van verschillende factoren zoals de kleur(en) van de inkt van je tattoo en de reactie van je huid op de behandeling. De leeftijd van jouw tattoo en het soort pigment, de densiteit ervan en de manier waarop de inkt in de huid is gezet (dermograaf of bamboo bijvoorbeeld) er zijn zoveel factoren die een invloed gaan hebben op het aantal sessies die je nodig zal hebben.

Je kiest tenslotte hoever je wilt gaan in het verwijderen van je tatoeage. Als we over een vervaging spreken, bijvoorbeeld om de zone te bedekken met iets nieuws, dan is 1 sessie waarschijnlijk genoeg.

het is ook belangrijk om te weten dat je 2 weken voor en 2 weken na de behandeling zeker niet met de gelaserde tattoo in de zon komt. indien je toch de zon tegemoed gaat dek deze dan voldoende af. 

Pijn is relatief en zal door iedere persoon anders ervaren worden. De pijn is te vergelijken met een elastiekje dat op de huid terecht komt.