Dermaplaning

Dermaplaning is een nieuwe trend overgewaaid uit Amerika. De behandeling is pijnloos, veilig en geeft een instant frisse en glanzende huid. Het werd veertig jaar geleden voor het eerst uitgevoerd door dermatologen en plastische chirurgen ter voorbereiding om chemische peelings dieper in de huid te kunnen laten doordringen. Sinds enkele jaren is de behandeling enorm in opmars omdat de techniek op vrijwel elk huidtype mag toegepast worden.

Dermaplaning is een behandeling waarbij alle dode huidcellen en donsharen worden verwijderd met een speciaal ontworpen chirurgisch steriel mesje.

Het is een mythe dat door dermaplaning de donsharen (vellushaar of peach fuzz) donkerder terug groeien. Dermaplaning heeft geen invloed op de groei van de donsharen in de haarfollikels.

Voor de behandeling liepen de donshaartjes uit in een smalle punt, waardoor ze dunner en zachter aanvoelden. Wanneer de donsharen zijn verwijderd en terug beginnen te groeien, komen deze aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof het haar dikker terugkomt. Als het donshaar volledig is terug gegroeid, is het weer precies hetzelfde als voorheen. De donsharen groeien dus niet dikker terug door dermaplaning. U hoeft overigens niet bang te zijn voor harde stoppels want enkel terminaal haar heeft harde stoppels en deze zitten meestal niet in het gezicht.

De structuur van de haren kunnen enkel veranderen door hormonen, menopauze of medicijnen en niet door dermaplaning.

– Verheldert oppervlakkige pigmentvlekken
– Creëert een gezondere en stralendere teint
– Het gelaat ziet er gladder uit, waardoor make-up beter hecht
– Verhoogt de absorptie van producten zoals serums en maskers
– Vermindert acné-opstoten
– Poriën zijn niet meer verstopt door dode huidcellen
– Vermindert onzuiverheden
– Verzacht open poriën

We adviseren deze behandeling om de 4 – 6 weken.